Cursussen

In de praktijk worden verschillende cursussen gegeven

 • Assertiviteitstraining

  U beschikt over veel kwaliteiten en u bent in staat om goed te doen wat u graag wilt. Alleen merkt u dat u in sommige situaties daadkrachtiger, zelfverzekerder of assertiever wilt reageren Herkent u dit? Dan is een assertiviteitstraining wellicht iets wat u zou kunnen helpen. Met behulp van een therapeut  gaat u uw assertiviteit verbeteren. Na deze training heeft u meer controle over uw eigen belangen en geeft u uw grenzen beter aan.

 • Obesitastraining
  Steeds meer mensen kampen met overgewicht. Een groot aantal heeft zodanig overgewicht, dat het een enorme invloed heeft op het dagelijkse functioneren en de gezondheid. In de training ligt het accent op een gezonde leefstijl. Het is en combinatie van gedragstherapie, bewegingsprogramma en gezond eetpatroon aanleren. Blijvende gedragsverandering is de sleutel naar een gezond leven zonder eetbuien, emotie-eten, overgewicht en obesitas. Tijdens deze cursus krijg je inzicht in de werking van het brein en welke praktische, direct toepasbare tools je kunt inzetten in je begeleiding. Samen met fysiotherapeuten en diëtistes werken de deelnemers aan het bereiken van een gezonde leefstijl.
 • Mindfulness training
  Een kernvaardigheid bij mindfulness is het doorbreken van de ‘automatische piloot’, van onze neiging te reageren zonder ons dat bewust te zijn, door de aandacht te leren sturen. Een tweede kernvaardigheid is het ontwikkelen van een open en accepterende houding tegenover gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties. Acceptatie ontstaat als we het onaangename toelaten, zonder beperkingen, zonder te evalueren, zonder pogingen iets vast te houden of weg te werken.

 • COMET training
  Iedereen heeft wel eens last van een somber moment, waarin je minder vertrouwen in jezelf hebt dan normaal. Veel mensen hebben echter veel vaker last van een verminderd zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld. Dit uit zich bijvoorbeeld in negatieve gedachten over jezelf, zoals “Iedereen doet het beter dan ik”, “Hoe kan diegene mij nou leuk vinden?” of “Ik ben ontzettend saai”. Deze gedachten zorgen voor een naar gevoel over jezelf. Als dit soort gedachten en dit nare gevoel vaak bij je opkomen, in een groepstraining wordt geleerd hiermee om te gaan.

 • Omgaan met fibromyalgie
  Samen met fysiotherapeuten wordt gewerkt aan het leren omgaan met de ziekte.