Hoe wij werken

Een GZ-psycholoog behandelt klachten die binnen een kortdurend contact aangepakt kunnen worden. Deze inventariseert de klachten en heeft de deskundigheid om aan deze klachten de juiste vorm van hulpverlening te koppelen.
De GZ-psycholoog kan naast diagnostiek, kortdurende therapie en begeleiding een verwijzing naar een andere hulpverleningsinstantie voor u regelen als blijkt dat dit nodig is.

Naast individuele gesprekken kunt u bij ons terecht voor relatietherapie, gezinstherapie en groepsbehandelingen, zoals een assertiviteitstraining. In samenwerking met een diëtiste geven we de cursus "Gezond gewicht", voor leefstijlverandering bij overgewicht.
In het algemeen is de behandeling kortdurend en klachtgericht. Dat betekent dat u ook zelf actief met uw klachten aan het werk moet gaan. Op die manier kunnen we de behandeling beperken tot 5 à 7 gesprekken.

Psychologisch onderzoek 
Wij beschikken over de expertise om verschillende aspecten van het menselijk functioneren te onderzoeken met behulp van psychologische tests. Meestal wordt de toepassing van tests gecombineerd met een vorm van behandeling, maar u kunt ook contact met ons opnemen voor een onderzoek dat zich richt op een specifieke vraagstelling.

Voorkeur voor een behandelend psycholoog
Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de door u aangegeven voorkeur voor wat betreft leeftijd, sekse, houding tegenover religie en dergelijke. Als er onverhoopt geen 'klik' mocht zijn, dan zullen we samen met u naar een passende oplossing zoeken.

Specialisaties
- Traumabehandeling (EMDR) Zie ook filmpje
- Genderdysforie