Hoe wij werken

Een GZ-psycholoog behandelt klachten die binnen een kortdurend contact aangepakt kunnen worden. De GZ-psycholoog inventariseert de klachten en heeft de deskundigheid en de taak om aan deze klachten de juiste vorm van hulpverlening te koppelen.
De psycholoog kan naast diagnostiek, kortdurende therapie en begeleiding, een verwijzing naar een andere hulpverleningsinstantie(s) voor u regelen als blijkt dat dit nodig is.

Naast individuele gesprekken kunt u ook bij ons ook terecht voor relatietherapie, gezinstherapie en groepsbehandelingen, zoals een assertiviteitstraining. In samenwerking met een diëtiste geven we ook de cursus "Gezond gewicht", voor leefstijlverandering bij overgewicht.
In het algemeen is de behandeling kortdurend en klachtgericht. Dat betekent dat u ook zelf actief met uw klachten aan het werk moet gaan. Op die manier kunnen we de behandeling vaak beperken tot 5 à 7 gesprekken.

Psychologisch onderzoek 
Wij beschikken over de expertise om verschillende aspecten van het menselijk functioneren te onderzoeken met behulp van psychologische tests. Meestal wordt de toepassing van tests gecombineerd met een vorm van behandeling, maar u kunt ook contact met ons opnemen voor een onderzoek dat zich richt op een specifieke vraagstelling.

Voorkeur voor en eventuele problemen met een behandelend psycholoog
Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de door u aangegeven voorkeur voor wat betreft leeftijd, sekse, houding tegenover religie,etc. Als uw psycholoog of zijn of haar houding u niet bevalt, kunt u dat het beste met hem of haar bespreken en uw conclusies trekken. Het is altijd mogelijk van psycholoog te veranderen.

Specialisaties
- Traumabehandeling (EMDR) Zie ook filmpje
- Genderdysforie